Een half miljoen euro voor een betere Brugse Steenweg

20 maart 2021

Mijn partijgenote Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters bevestigde dat ze voor het investeringsplan van 2021 een half miljoen euro voorziet voor herstelwerken aan de Brugse Steenweg te Koolkerke.

“Dit is goed nieuws en ik dank de Minister” stelt Jasper Pillen. “Ik ijver al jaren voor het aanpakken van de steenweg door Koolkerke. De klachten zijn al lang gekend en werden al meermaals doorgegeven. Enkele jaren terug bekwamen we al een tonnagebeperking voor het zwaar vervoer en nu komt er ook een budget vrij om op korte termijn herstellingswerken te doen.”

Er is werk genoeg: verschillende betonplaten liggen los, het verkeer over de plateaus maakt erg veel lawaai, er zijn verzakkingen in de greppels tot op de fietspaden, … “Ik heb al enkele locaties doorgegeven aan de bevoegde Vlaamse diensten” stelt Jasper Pillen.

Er wordt ondertussen ook al naar de verdere toekomst gekeken. “Eigenlijk is de steenweg niet meer van deze tijd. Ze is te smal, het wegdek is aan vervanging toe en op sommige plaatsen wordt er te snel gereden. Ik blijf erbij dat de hele steenweg eigenlijk opnieuw uitgevonden moet worden.” Minister Peeters liet alvast weten dat voor de grondige aanpak van de steenweg er wordt gekeken of er een studie kan opgenomen worden in de investeringsprogramma’s van de komende jaren.


Deel dit artikel

15 juli 2025
Het nieuwe Geïntegreerd Investeringsprogramma (GIP) 2025–2029 van de Vlaamse regering bevestigt wat Vlaams Parlementslid Jasper Pillen (Open Vld) al maanden aanklaagt: de provincie Antwerpen wordt royaal bediend met tientallen projecten, terwijl West-Vlaanderen het met een beperkt en eenzijdig aanbod moet stellen. 
1 juli 2025
West-Vlaanderen, met haar uitstekende kennisinstellingen en breed netwerk van KMO’s en internationale bedrijven, strijdt al jaren tegen de braindrain naar andere regio’s in Vlaanderen. Uit gegevens van Statbel die Vlaams Volksvertegenwoordiger Jasper Pillen (Open VLD) opvroeg, lijkt de laatste 10 jaar echter een positieve tendens duidelijk te worden. “Het aandeel hooggeschoolden dat effectief in de provincie woont én werkt, is de voorbije tien jaar gestegen” stelt Jasper Pillen vast.
28 juni 2025
Finland: Een gelukkig land met een weerbare ruggengraat Finland staat al jaren wereldwijd bekend als het gelukkigste land ter wereld. In het World Happiness Report 2024 prijkt het land voor het zevende jaar op rij bovenaan de lijst. Dat geluk is niet zomaar toeval: het is het resultaat van een samenleving waarin vertrouwen, veiligheid, natuur, onderwijs en gelijkheid centraal staan. De Finnen genieten van een hoge levenskwaliteit, sterke sociale vangnetten en een uitzonderlijk goed functionerende publieke sector. De balans tussen werk en privé, de verbondenheid met de natuur en de openheid van de samenleving dragen allemaal bij aan een gevoel van welzijn. Maar wat Finland misschien nog bijzonderder maakt, is dat dit gelukkige land zich niet laat vangen in naïviteit. Achter de serene landschappen en de vriendelijke maatschappij schuilt een sterke, veerkrachtige natie. Finland heeft in de afgelopen jaren bewust en krachtig geïnvesteerd in zijn weerbaarheid – niet alleen militair, maar ook maatschappelijk. Op het gebied van defensie neemt Finland zijn veiligheid serieus. Als grensland met Rusland heeft het land altijd een scherp oog gehad voor geopolitieke risico’s. De recente toetreding tot de NAVO onderstreept de bereidheid om samen met bondgenoten veiligheid te waarborgen. Tegelijkertijd is er een sterk bewustzijn onder burgers over nationale paraatheid; het land onderhoudt een robuust systeem van dienstplicht en reservisten, en civiele verdediging is diepgeworteld in de samenleving. Maar Finse weerbaarheid gaat verder dan alleen defensie. Het is ook de kracht van een samenleving waarin mensen omzien naar elkaar. Het vertrouwen tussen burger en overheid is groot. Media zijn vrij en betrouwbaar, het onderwijsstelsel bevordert kritisch denken en maatschappelijke betrokkenheid, en er is voortdurend aandacht voor mentale gezondheid, inclusiviteit en solidariteit. Finland bewijst dat geluk en kracht geen tegenpolen zijn. Juist in tijden van onzekerheid en geopolitieke spanningen toont het land aan dat welzijn en weerbaarheid hand in hand kunnen gaan. Een gelukkig volk, geworteld in stabiliteit en verbondenheid, vormt de stevigste basis voor een veerkrachtige toekomst.
Meer artikels