Officiële uitreiking cheques ‘Operatie Proper’

8 oktober 2021

‘Operatie Proper’ van Mooimakers is geen onbekende meer. Voor het derde jaar op rij wordt dit project door de Stad gepromoot onder de Brugse scholen en verenigingen. Verschillende verenigingen, scholen en jeugdbewegingen engageren zich om Brugge proper en leefbaar te houden. Ze zetten zich in voor de netheid van het terrein rond hun jeugdlokalen en zorgen zo voor een mooiere buurt. Tijdens de officiële uitreiking van de cheques worden zij bedankt voor hun inzet.


Schepen van Preventie Mathijs Goderis: “De Bruggelingen houden van een propere stad. We zijn allemaal fans die staan voor een Brugge dat ‘oltied schoane’ is. Ik ben trots dat het zwerfvuilverhaal intussen al goed ingeburgerd is bij onze talrijke zwerfvuilvrijwilligers: de teller staat momenteel op 294 geregistreerde vrijwilligers. Waar we bij de start in 2018 twee scholen hebben kunnen bereiken en in 2019 11, kunnen we nu spreken van een verdubbeling: maar liefst 20 scholen, 1 voetbalclub en 1 jeugdbeweging schreven zich in. Sommigen onder hen hebben alvast de smaak te pakken en schreven zich in voor de volgende editie. Wie dit nog niet deed, kan dat opnieuw doen via de website www.mooimakers.be/operatie-proper. Daar klik je op de knop ‘deelnemen’ en vul je de postcode van je school of vereniging in. Zo maak je in een handomdraai een nieuw actieplan aan.”



Schepen van Onderwijs Jasper Pillen: “’Operatie Proper' draagt niet alleen letterlijk bij tot een propere stad, nog belangrijker is dat ze leerlingen en scholieren bewust maakt van de impact van zwerfvuil op het leefmilieu. Ze werken mee, ze denken mee en hopelijk nemen ze ook hun ervaringen mee naar hun persoonlijke leefwereld. Op die manier zijn zij echte ambassadeurs voor een proper Brugge.”

De thema’s milieu en zwerfvuil zijn thema’s die iedereen aanbelangen. Vanuit de Stad wordt dan ook zowel vanuit de reguliere werking binnen Openbaar Domein als vanuit diverse sensibiliseringsprojecten dagelijks op het zwerfvuilverhaal ingezet.

Op vrijdag 8 oktober 2021 start de handhavingsweek. Tijdens die week heeft de politie extra aandacht voor zwerfvuil en kan een overtreder ook effectief een boete krijgen. Door hier meer op te focussen, wordt immers de pakkans verhoogt.


Deel dit artikel

24 april 2025
Het verplichte terugkommoment voor het rijbewijs werd in 2018 ingevoerd door toenmalig minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Het moment bestaat uit verschillende modules en heeft als doel het aantal zware ongevallen bij beginnende bestuurders terug te dringen. Vlaams Parlementslid Jasper Pillen (Open VLD) stelde tijdens de commissie Mobiliteit en Openbare werken vragen over de effectiviteit van dat terugkommoment aan minister van Mobiliteit Annick De Ridder (N-VA).
22 april 2025
In 2022, 2023 en 2024 moest Vlaanderen meer dan 30 Europese richtlijnen omzetten in eigen regelgeving. Minder dan de helft daarvan gebeurde tijdig. “Deze Vlaamse Regering legt onze ondernemingen en burgers graag extra regels op, maar vergeet zelf Europese regels op tijd in orde te brengen,” stelt Vlaams Parlementslid Jasper Pillen (Open Vld). Hij roept de regering ook op om haar regeerakkoord na te leven en te stoppen met goldplating.
11 april 2025
Het Cyber Command is de vijfde component van het Belgische leger, naast de land-, lucht-, marine- en medische componenten. Deze component is gespecialiseerd in het beveiligen van defensienetwerken en wapensystemen, het verzamelen van informatie en het uitvoeren van operaties in cyberspace en het bijdragen aan de nationale cyberweerbaarheid.
Meer artikels